Istraživačka kompanija OpenAI koju je osnovao Elon Musk razvila je AI sistem koji može generirati vrlo uverljive priče, pesme i lažne vesti. Početkom ove godine Musk i ekipa su rekli da veštačka inteligencija za pisanje lažnih tekstova neće biti javno lansirana, jer bi se mogla zloupotrebiti, ali sada su je ipak izdali i to u nadograđenom i još moćnijem obliku.

AI pod nazivom GPT-2 je uvežbavan na datasetovima od 8 miliona web stranica te se može prilagoditi stilu i sadržaju inicijalnog teksta koji mu zadate.

OpenAI ne navodi razlog zbog kojeg je odlučio pustiti u javnost kod svojeg AI-a za “fake news”, no kaže da nije izdao “potpuno uvežbani” model, već manju verziju kako bi istraživači sa njom mogli da eksperimentišu.

Mnogi stručnjaci za veštačku inteligenciju smatraju da GPT-2 predstavlja primer tehnologije koja može omogućiti zlim ljudima manipulisanje populacijom, ali navode da se radi o alatu, što znači da će za njegovo korišćenje biti odgovoran onaj ko ga koristi, kao što je za korišćenje oružija odgovoran onaj ko ga drži u rukama.

Noel Sharkley, profesor računarskih nauka na Univerzitetu u Sheffieldu je sproveo testove ovog AI generatora tekstova nije bio previše impresioniran jer kaže da umesto kreiranja lažnih vesti i “clickbait” spama kako tvrdi OpenAI, zapravo stvara nepovezane i smešne tekstove koji su vrlo malo u relaciji sa osnovnim unosom koji u njega ubacite.

Datoteke sa modelima najnovije cerzije GPT-2 “fake news AI-a” možete preuzeti putem ovog linka.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose