WikiLeaks je do sad javno objavio ceo niz hakerskih alata koje američke bezbednosne i špijunske službe mogu i koriste kako bi (više-manje) neovlašćeno došle do podataka.

Novi alat zove se Dumbo i prema informacijama do kojih je došao WikiLeaks, radi se o sistemu koji manipuliše uređajima kao što su web kamere i mikrofoni na uređajima koji koriste Microsoft Windows.

Tačnije radi se o uređajima koji koriste 32bitne Windows XP, Windows Vistu te novije verzije Windows-a. Ali, zanimljivo ne funkcioniše na 64bitnim Windows XP ili starijim verzijama tog operativnog sistema.

Iako su dokumenti do kojih je WikiLeaks došao iz 2015. godine, sama činjenica da je dovoljno priključiti USB memoriju sa Dumbom na računar kako bi se program pokrenuo i prepoznao priključene kamere, mikrofone ili manipulisao snimcima dovoljno je zabrinjavajuća.

Dumbo je, prema WikiLeaks-u, samo još jedan od alata iz #vault7 (trezora 7) alata koje CIA navodno ima na raspolaganju za špijuniranje, praćenje ili pristup podacima, a koji nisu preterano legalni.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose