Teslin Model S i do sada je držao rekord u “hypermilingu”, odnosno vožnji pri kojoj je glavni cilj prevaliti što veći put bez punjenja baterija. Do nedavno je taj rekord iznosio nešto preko 900 kilometara, a videvši to, Elon Musk je rekao da je siguran da se Teslom može postići i više od 1.000 kilometara.

I upravo to su prošlog petka ostvarili članovi italijanskog Kluba vlasnika Tesle (Tesla Owners Club). Oni su uspeli u 29 sati sa Teslom Model S 100D, baš kao što je Musk i preporučio, prešli čak 1.078 kilometara bez punjenja baterija. Vozili su se po ruralnim ulicama oko grada Salerna na jugu Italije prosečnom brzinom od 40 km/h, bez uključenog klima uređaja ali uz pomoć autopilota.

Ukupno su potrošili 98,4 kWh struje iz baterija, što je, izračunali su, otprilike kao da su u automobilu s unutrašnjim sagorijevanjem spalili oko 8 litara benzina. Ovim novim rekordom Teslin Model S postao je prvi električni automobil serijske proizvodnje na svetu koji je prevalio više od 1.000 kilometara sa jednim punjenjem.